Resa till Valencia

Resa till Valencia

Valencia ligger bra till rent geografiskt för att kunna ta sig dit smidigt och snabbt. Dels har staden en egen flygplats och dels ligger flera stora spanska städer med respektive flygplatser alldeles i närheten. Om du skulle vara på rundresa i Spanien och vill ta tåg eller buss till Valencia går det också bra. Från Balearerna går dit även färjor.

Flyg till Valencia

I dagsläget går det inte några direktflyg till Valencias flygplats (VLC) som det emellertid gjorde för bara några år sedan, men du kan mellanlanda på flera andra flygplatser både i Spanien och i Europa. Det ska i och för sig till att nämna att flygrutter kan ändras i ett nafs, vilket gör att det inom kort kan erbjudas direktflyg igen. Håll dig uppdaterad!

De flyg från Sverige eller Köpenhamn som dock går direkt till närliggande flygplatser är:

Till Alicante

 • Ryanair – Stockholm-Alicante
 • Norwegian – Stockholm-Alicante
 • SAS – Stockholm- Alicante
 • Norwegian – Köpenhamn-Alicante
 • Ryanair – Göteborg-Alicante
 • Norwegian – Göteborg-Alicante

Till Barcelona

 • Norwegian – Stockholm-Barcelona
 • Ryanair – Göteborg-Barcelona
 • Vueling – Köpenhamn-Barcelona
 • Iberia – Köpenhamn-Barcelona
 • British Airways – Köpenhamn-Barcelona
 • Norwegian – Köpenhamn-Barcelona

Du kan naturligtvis även ta direktflyg till Madrid eller Malaga med flera olika flygbolag och ta tåg eller buss därifrån. Spanien är ett mycket populärt land att semestra i vilket utgör en fördel för flygtrafiken.

Tågluffa

Tågluffandet har återigen tagit fart i Europas länder. Allt fler ser skönheten med att ta god tid på sig och titta på andra vyer under resans gång. Med ett Interrailkort har du samtliga tågresor ned till Valencia under kontroll. Du kan bestämma hur många länder som ska inkluderas i passet och hur lång tid det gäller. Interrail har flera erbjudanden som kan skräddarsy din tågresa. Hoppa på och hoppa av som du vill!

Ta bilen genom Europa

Spanien är ett mycket vackert land att bila i och tar du dig ned genom hela Europa landvägen så får du även se många andra vackra landskap på vägen. Färden ner kommer att inkludera Danmark, Holland och Frankrike vilket bäddar för många utflykter och intressanta stopp.  Var uppmärksam på avgifter på motorvägar och slingriga vägar i bergen.

Med båt från Balearerna

Från spanska Balearerna kan du ta en färja och se Medelhavets ljuva vatten. Från Mallorcas huvudstad Palma samt från Ibiza och Mahon kan du ta flera färjeöverfarter till Valencias hamn varje vecka – något att fundera över om du vill bort från ö-livet och vidare till Spaniens fastland. Färjor går även till Alicante och Barcelona om du sedan vill ta dig vidare med tåg, buss eller hyrbil.

Buss hela vägen?

Det absolut billigaste sättet att ta dig fram genom Europa är med långfärdsbussar.  Eurolines är ett exempel. Dock får du vara beredd på att sitta ner många timmar i en trång buss som dock gör många stopp.  Det kan vara tidskrävande och tråkigt för vissa, medan det för andra är det ypperliga sättet att ta sig fram.

Inrikes bussbolag som kan skjutsa dig mellan exempelvis Barcelona och Valencia, är Alsa. Du kan kolla upp rutter och priser på jämförelsesajten Busbud.com för att få ett bättre hum.