Shoppa i Valencia

Shoppa i Valencia

Valencia erbjuder ett stort shoppingutbud med många mysiga gågator och ett brett urval av butiker. Alltifrån high-end till second hand, vintage och inredning – det spanska modet blandas med det europeiska, amerikanska och traditionellt hantverk. Spanjorerna är ena hejare på skor, underkläder och badmode men även konstnärliga produkter och god mat. Allt detta kan du köpa med dig hem till både höga och låga priser, beroende på var du går. Följ med på en valenciansk shoppingterapi och guidning!

Valencias shoppingstråk

Bakom den stora katedralen ligger många antikshoppar och små fyndbutiker. Detta område är förträffligt om du vill handla hantverk, porslin, spets, kuriosa och annat till heminredningen. Kanske hittar du något som förgyller dina rum för bara en spottstyver? Sikta in dig på Plaza Redonda.

För mode kunde du inte ha hamnat mer rätt. Spanskt mode med varumärken som Zara, Mango, Berschka samt varuhuset Il Corte Inglés, gör att du absolut inte kommer komma hem tomhänt. Strosa runt på Calle Colón och de närliggande gatorna. För mer lyxshopping är Calle Poeta Querol den ultimata gatan. Där kan du handla väskor, skor och kläder till skyhöga priser. Självklart är enbart fönstershopping tillåten om du inte vill spendera så mycket.

För lädervaror är gatan Calle de las Cestas den bästa. Många handgjorda föremål som smycken och glas med mera, är också vanliga. Här kan du även köpa med dig något som är typiskt för Valencia och hela regionen – föremål av rotting. Möbler, korgar, prydnadsföremål och kanske även en del onödiga produkter finns att hitta i många av butikerna just här.

Sist men inte minst kan en tripp på Avenida de Francia göra susen. Gatan inhyser den ”moderna shoppingen” och har således blivit ett nytt distrikt. Här finns både mindre butiker och större shoppinggallerior där du kan botanisera i timmar.

Merkat Central

Om du är sugen på marknad och flanera runt bland torghandeln så kan Merkat Central vara något för dig. Bara byggnaden i sig är ett mästerverk och mycket stor. Både utanför och inne kan du botanisera bland allt möjligt, framför allt i matväg, samt sätta dig ner och njuta av en kaffe på någon av terrasserna eller kaféerna.

TIPS! Köp ordentligt med citrusfrukter, de kommer härifrån och smakar utsökt. Oliver, Serranoskinka och saltad fisk är andra produkter som är populära.

Valencias långa smycketradition

Valencia är den stad i Spanien som har längst tradition inom smyckestillverkning. Därför kan du hitta både dyrbara och mindre dyrbara smycken och juveler här. Hur mycket du vill lägga ut på dem är din ensak men helt klart kommer du att hitta något för din smak och plånbok. Smyckena är innovativa med ädla stenar och intressanta detaljer.

Silkesvaror

Ännu en produkt som utmärker Valencia är silket. Det är inte för inte som Sidenbörsen ligger just här. Sidentyger och produkter gjorda av eller med siden och silke finns i otaliga mängder och till förmånliga priser om du jämför med i många andra städer i Europa. Du kan även hitta en del kläder tillverkade av silke som är betydligt billigare här än hemma.